Istandus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese 15:1-9

Mina olen viinapuu, teie olete oksad. Kes jääb minusse ja mina temasse, see kannab palju vilja, sest minust lahus ei suuda te midagi teha. (Johannese 15:5)

Pärast maale elama kolimist otsustasime abikaasaga rajada viinamarjaistanduse, et väikeses koguses veini toota. Pidasime nõu kohalike tootjatega, valisime välja meie kliimale sobivad sordid ja istutasime taimed maha. Ehitasime kastmissüsteemi, tõmbasime tugitraadid ja tegelesime pookimisega. Nägime viis aastat vaeva, kuid tulemused olid kesised. Taimed ei talunud suvist kuumust ja kuivasid ära. Samale maale istutasime ka veidi mustsõstraid, mis osutusid väga elujõuliseks. Mõne aastaga oli meid ridade viisi põõsaid ja saime hea saagi. Tasapisi tõrjusid sõstrad viinamarjad välja. Nägin siin seost enese eluga. Teeme pidevalt tulevikuplaane, kuid aeg-ajalt seisame silmitsi Jumala suure plaaniga. Kui püüame põikpäiselt oma tahet läbi viia, võime ilma jääda Looja poolt pakutavast.

Kathryn Jones Malone (Texas, USA)

PALVE:
Armas Jumal, täname Sind rohkete õnnistuste eest. Aita meid märgata Sinu juhtimist, kes oled tõeline viinapuu ja elu allikas. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kui keskendun oma plaanide asemel Jumalale, näen uut perspektiivi.

PALVE TULIPUNKT:
AEDNIKUD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.