Hingamispäev

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 2. Moosese raamat 20:8-11

Nii on siis Jumala rahva hingamisaeg alles ees, sest kes läheb tema hingamisse, see hingab ka ise oma tegudest, nii nagu Jumal oma tegudest. (Heebrealastele 4:9-10)

Autoroolis olles pidin hiljuti kuulma abikaasa märkust, et peatumismärk ei ole pelgalt soovituslik. Sama käib ka hingamispäeva pühitsemise kohta. Nagu ma olen vahel liikluseeskirju eiranud, pole ma alati ka pühapäeva vabaks võtnud. Vahel olen püüdnud elutempot aeglustada, et teha vaid olulisi toimetusi, kuid ka see pole alati õnnestunud. Ometi on hingamispäeva pidamine Jumala enese korraldus. Puhkuseks mõeldud päeva seadis Looja sisse meie endi huvides. Kuna Jumal meid armastab, otsustas ta anda nii meie ihule kui hingele puhkust. Elu on enamat, kui tulemuste saavutamine. Puhkus võib näida väheviljaka tegevusena, kuid see kaitseb meid läbipõlemise eest ja aitab korrastada mõtlemist – see kõik on vajalik selleks, et teha paremini tööd, milleks Jumal on meid kutsunud.

Milan P. Winters (Florida, USA)

PALVE:
Hingamispäeva Issand, täname Sind tervendava puhkuse eest. Aita meid peatuda keset igapäevast kiirustamist, et saada uut jõudu ja näha laiemat perspektiivi. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Puhkus on Jumala kingitus.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KEL POLE AEGA PUHATA

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.