Kodust kaugel

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Joosua 1:1-9

Issand on mu valgus ja mu pääste, keda ma peaksin kartma? Issand on mu elu võimas kaitse, kelle ees ma peaksin värisema? (Psalm 27:1)

Meie kirik tegi algust uue teenistusega, mille sisuks on sisserändajatele inglise keele õpetamine teise keelena. Minu ülesandeks sai tulevaste õppijate intervjueerimine. Uurisin kõigepealt nende päritolu kohta ja küsisin, millest nad meie maal puudust tunnevad. Mulle läks südamesse ühe Boliiviast tulnud noore naise vastus. Pisaraid pühkides rääkis ta oma perekonnast, kes jäi kodumaale maha, ja mägedest, mida ta taga igatseb. See vestlus aitas mul mõista, mida tähendab sünnimaalt lahkumine. Tänane piiblitekst räägib sellest, kuidas Joosua saab pärast Moosese surma korralduse juhtida iisraellased tõotatud maale. Neid ootas ees tundmatu tuleviks, aga Jumal julgustas Joosuat: „ Eks ole mina sind käskinud: Ole vahva ja tugev! Ära kohku ja ära karda, sest Issand, su Jumal, on sinuga kõikjal, kuhu sa lähed!” (Jos 1:9) Meil tuleb vahel kolida uude elukohta, alustada uuel töökohal või koolis. Vahel peame oma vaimulikus elus korrektuure tegema ja kõigeks selleks vajame kindlust, et Jumal on meiega. See teadmine annab julguse edasi minna.

Martha Knobel Maxham (Maryland, USA)

PALVE:
Armas Issand, täname Sind alatise ligiolu eest. Aita meid usaldada oma mured Sinu hoolde, eriti kui meie elus toimuvad muutused. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal on minu teejuht igal päeval.

PALVE TULIPUNKT:
SISSERÄNDAJAD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.