Usk ja teod

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese ilmutus 3:15-16

Mu vennad, mis on sellest kasu, kui keegi ütleb: „Mul on usk!”, aga tegusid tal ei ole? Kas see usk suudab teda päästa? (Jaakobuse 2:14)

Toidunõusid pestes peatus mu pilk ühel köögiriistal. See oli kombinatsioon lusikast ja köögilabidast. Seda sai kasutada küll mitmel viisil, aga tegelikult polnud see ei lusikas ega labidas, vaid midagi vahepealset. Ma nägin siis järsku seost isikliku usueluga. See on olnud keeruline teekond alates sellest, kui otsustasin Kristust järgida. Olen olnud tuline kristlane, aga on olnud ka vahepealseid aegu, kui mu armastus ligimeste ja Jumala vastu on leigeks muutunud. Töö- ja elumured on vahel mind õigelt rajalt kõrvale viinud. Olen kuulnud öeldavat, et armastus on valik, mille peame igal päeval uuesti tegema. Sama käib ka usu kohta. Kui teeme valiku usu kasuks, muutuvad vastavalt ka meie veendumused ja käitumine. Kui muutust ei toimu, kaotab ka usk oma jõu. Seda pidas silmas Jaakobus: „Näete siis, et inimene mõistetakse õigeks tegude järgi ja mitte ainult usust.“ (Jk 2:24). Meile on usu nimel oluline teha igal päeval valik Jumala kasuks.

Kim Koratsky (Tennessee, USA)

PALVE:
Armastuse Jumal, kinnita meie usku, kui see muutub leigeks. Näita meile võimalusi usu ellurakendamiseks ja oma armastuse väljendamiseks Sinu vastu. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kuidas otsustan täna Jumala kasuks?

PALVE TULIPUNKT:
KOKAD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.