Kõrbeteekond

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 2. Moosese raamat 13:17-22

Aga kui vaarao oli lasknud rahva minna, siis ei viinud Jumal neid mööda vilistite maa teed, kuigi see oli ligem, sest Jumal mõtles, et sõda nähes rahvas kahetseb ja pöördub tagasi Egiptusesse. (2. Moosese raamat 13:17)

Autoga ringristmiku läbimine on minu jaoks alati väljakutse. Et vajalikust kohast välja sõita, pean rada vahetama ja see paneb vahel teisi liiklejaid signaali andma. Vahel pean tegema mitu ringi, et viimaks õigele rajale jõuda. 2. Moosese raamat räägib iisraellaste kõrberännakust. Egiptusest lahkumisel kaitses Jumal rahvast ohtude eest, mis oleks neid sundinud orjusse tagasi pöörduma. Et tõotatud maale jõuda, käis Jumal ise nende ees nii pilve- kui tulesambas. Rännak kestis 40 aastat ja selle jooksul õppisid iisraellased oma Jumalat usaldama. Kuigi vahel võib meil olla tunne, et käime asjatult ringiratast, käib Jumal endiselt koos meiega. Kui paneme tähele Jumala märguandeid, leiame väljapääsu ja jätkame teekonda koos temaga.

Graham N. West (Wisconsin, USA)

PALVE:
Armas Jumal, me tahame avada südamed Sinu Vaimule. Aita panna tähele Sinu häält, mis ütleb: „See on tee, käige seda!” (Js 30:21). Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal on mu teejuht igal päeval.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KES OTSIVAD JUMALA JUHTIMIST

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.