Kaastunne

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 7:1-10

Ja vaata, tuli mees, nimega Jairus, ta oli sünagoogi ülem. Ja ta langes Jeesuse jalge ette ning palus teda tulla oma koju, sest tal oli üksainus tütar, umbes kaksteist aastat vana, ja see oli suremas. (Luuka 8:41-42)

Luuka evangeelium jutustab loo sünagoogi ülemast, kelle haige tütar vajas Jeesuse abi. Jairusel oli suur usk ja Jeesus oli valmis tema koju minema, et last tervendada. Enne seda oli Jeesuse poole pöördunud väeülem, kelle teener vajas tervendamist. Väeülema usk oli veelgi suurem, sest ta palus Jeesusel öelda vaid sõna, mis haige parandab. Tema jaoks oli Jeesuse sõnal ja füüsilisel kohalolul võrdne kaal. Mind julgustab see, et Jeesus tundis ühtviisi kaastunnet nii Jairuse kui väeülema vastu, kuigi nende usk avaldus erinevalt. Jeesus ei hülga kedagi, vaid on valmis meiega kohtuma seal, kus parajasti oleme. Hea on teada teiste inimeste usu kohta, kuid olulisem on kindlus, et Jeesus ei jäta ka meid maha, olgu olukorrad millised tahes.

Benjamin Wayo (Nigeeria pealinnapiirkond)

PALVE:
Kaastundlik Jumal, täname Sind, et armastad meid sellisena nagu oleme ja selle eest, et Sinu halastus ei vaata meie usu väljendusele. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jeesus tunneb mulle alati kaasa.

PALVE TULIPUNKT:
ET USALDAKSIME JUMALA ARMU

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.