Pettumused

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Roomlastele 5:1-5

Aga mitte ainult sellest, vaid me kiitleme ka viletsusest, teades, et viletsus toob kannatlikkuse, kannatlikkus läbikatsutuse, läbikatsutus lootuse. Aga lootus ei jäta häbisse, sest Jumala armastus on välja valatud meie südamesse Püha Vaimu läbi, kes meile on antud. (Roomlastele 5:3-5)

Seisin väsinuna Tahoe järve ääres Californias. Mu käed värisesid, sõrmed olid tuimad ja hambad lõgisesid. Olin läbinud suurema osa 30-miilisest ekstreemsest retkest, mille jooksul sain läbimärjaks ja mu juuksed külmusid jäise tuule käes. Peas vasardas üksainus mõte: ma enam ei suuda! Märkasin päästeteenistuse autot ja selles lõppeski mu tookordne teekond. Esialgu tundsin suurt kergendust, kuid peagi asendus see häbi, piinlikkuse ja pettumusega. Mu kaaslased olid samuti kurnatud, kuid pingutasid ometi edasi. Jeesus teab meie väljakutseid ja võib aidata meil läbikukkumiste abil oma elu trajektoori ümber kujundada. Jumala abiga võivad pettumused olla suurte saavutuste alguseks. Olin tol korral kriitilise otsuse ees. Pidin otsustama, kas see jääb minu viimaseks võistluseks või hakkan oma keha ja vaimu järgmiseks ette valmistada? Valisin teise võimaluse ja aasta hiljem suutsin finišijoone ületada. Sain olulise kogemuse – iga väljakutse on väärtuslik, kui eesmärgiks on tuua Jumalale au.

Stuart Stein (Lõuna-Dakota, USA)

PALVE:
Kallis Jumal, aita meil vastu võtta meie teele kerkivad väljakutsed ja näha neid kui võimalust kasvada usus ja usalduses. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Pettumused võivad juhtida Jumala usaldamisele.

PALVE TULIPUNKT:
JOOKSJAD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.