Häälestamine

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Psalm 96:1-3

Ja keegi ei kalla värsket veini vanadesse nahklähkritesse, muidu vein rebestab lähkrid ning vein ja lähkrid muutuvad kõlbmatuks, vaid värske vein kallatakse uutesse lähkritesse. (Markuse 2:22)

Olen kitarri mänginud juba oma 50 aastat. Eriti naudin üksinda mängimist pühapäeva pärastlõunal. Minu jaoks on see peaaegu nagu sõrmedega palvetamine. Umbes iga kolme kuu tagant, ükskõik kui palju ma neid ka häälestan, hakkavad keelpillid väsinult ja lamedalt kõlama. Siis pean ette võtma vajaliku töö – vahetama välja kitarrikeeled. Kerin vanad aeglaselt maha, pingutan uued keeled peale ja tegelen pikalt häälestamisega. Tulemus on alati vaeva väärt! Olen avastanud, et mõnikord töötab Jumal minuga samamoodi. Kui mu elu on häälest ära läinud, istub Jumal maha ja hakkab mu keeli vahetama. Ta eemaldab mu isekad eesmärgid ja valed hoiakud, mille kõla pole õige. Seejärel annab ta uued keeled ja pingutab neid senikaua, kuni mu südames kõlavad taas Kristuse armunoodid. Milline rõõm, kui Suur Muusik minu südames taas kauneid meloodiaid mängib!

Peter Caligiuri (Florida, USA)

PALVE:
Isa Jumal, anna meile andeks, kui meie otsused ei järgi Sinu tahet. Häälesta meie süda laulma taas taevaseid laule. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Laulan täna uue laulu Issandale.

PALVE TULIPUNKT:
MUUSIKUD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.