Looja eesmärk

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Jeremija 18:1-10

Siis ma läksin alla potissepa kotta, ja vaata, ta tegi tööd potikedra juures. Ja kui astja, mida ta savist tegi, potissepa käes ebaõnnestus, siis ta tegi sellest teise astja, nagu potissepa silmis õigem näis olevat teha. (Jeremija 18:3-4)

Minu naabril kasvab aias ilus puu, millel on roheline kauni kujuga võra. Pole ka ime, sest naaber on täielikult pühendunud oma puu hooldamisele ja kujundamisele. Olen vahel jälginud, kuidas ta lõikab õrnalt ära kõik ülearused lehed ja võsud, et võra saaks parima kuju. Pärast tormi kõrvaldab ta kõik murtud või kahjustatud oksad. Olles oma naabri tööd juba mitu aastat jälginud, olen mõistnud selle vaimulikku õppetundi – Jumal kujundab meie ebatäiuslikku elu. Ta teeb seda läbi igapäevaste sündmuste ja kasutab vahel ka torme, et ülearune kõrvaldada. Olen kogenud sügavat kurbust, mis laastas mind vaimselt. Sel ajal suutsin vaid klammerduda lihtsa laulusalmi külge: Jeesus armastab mind, seda ma tean! Nendel muserdavatel aegadel mõtlesin sageli, mil viisil saaksid kõik need raskused mulle kasuks tulla? Siiski olen usaldanud Jumalat, kes on kujundamas minust paremat versiooni. Mu naabri puu on ilus meeldetuletus, et Jumal teeb oma tööd suure hoolega.

Beverly Taylor (Arizona, USA)

PALVE:
Täname Sind Looja, et mõistad meie vajadust armastuse järele, mis meie elu ümber kujundab. Aita meid olla valmis Sinu tööks. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumala kujundab mu elu päevast päeva.

PALVE TULIPUNKT:
MEIE NAABRID

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.