Hingamine

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Psalm 145:13-21

Ja sündis, kui Jeesus oli ühes paigas palvetamas, et kohe, kui ta oli lõpetanud, ütles üks ta jüngreid talle: „Issand, õpeta meidki palvetama, nõnda nagu Johannes õpetas oma jüngreid!” (Luuka 11:1)

Mõned aastad tagasi otsustasin näitekunsti õppida. Muu hulgas harjutasime õiget hingamist ja liikumist. Kõigepealt õppisime põrandal lamades sügavalt ja aeglaselt hingama, et liikumistehnika vastaks hingamisele. Seda polnud raske jälgida, kuid aeg-ajalt mõni meist siiski eksis ja siis saime kõik korralduse pikali heita ja hingamist harjutada. Näen siis sarnasust meie palveeluga. On lihtne lasta end muust tegevusest häirida, et palvehetki ära jätta. Leiame selleks alati ettekäändeid. Osadus Jumalaga on meie vaimulik hingamine, mis on alati kättesaadav. Palve on võimalus sügavalt hingata, milles osalevad nii meie süda, hing, vaim kui ka ihu. Nii oleme avatud Jumala hääle kuulamiseks.

Alan Li Camarillo (Missouri, USA)

PALVE:
Looja Jumal, aita meid keskenduda täielikule osadusele Sinuga. Täname Sind Jeesuse õpetatud palve eest: “Isa! Pühitsetud olgu sinu nimi, sinu riik tulgu! Meie igapäevast leiba anna meile päevast päeva, ja anna meile andeks meie patud, sest meiegi anname andeks igaühele, kes on meile võlgu! Ja ära lase meid sattuda kiusatusse!” (Lk 11:2-4) Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Palve on vaimulik hingamine.

PALVE TULIPUNKT:
NÄITLEJAD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.