Meie sisu

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Saamueli 16:1-13

Aga Issand ütles Saamuelile: „Ära vaata ta välimusele ja pikale kasvule, sest ma olen jätnud tema kõrvale! Sest see pole nii, nagu inimene näeb: inimene näeb, mis on silma ees, aga Issand näeb, mis on südames.” (1. Saamueli 16:7)

Meie kooli söögisaalis on riiulitel võtmiseks puuviljad, mida tundide vaheajal nautida. Mulle meeldivad väga õunad, aga nende välimus võib olla väga erinev. Olen märganud, et kõige paremad ei pruugi olla kõige ilusama väljanägemisega. Ilusad punased on sageli maitsetud, kuid kriimulised kollased seevastu väga head. Muidugi valin ma võimalusel just kollased õunad. Jumal ei vaata ka inimeste puhul nende välimusele, vaid südame hoiakule, mis määrab meie väärtuse. Taaveti vennad jätsid mehisema mulje, kuid ükski neist ei sobinud tulevaseks kuningaks. Jumal vaatas üksnes sisule ja prohveti valik langes Taavetile, kes oli “Jumala enese südame järgi mees”. Et olla nagu Kristus, peaksime õppima nägema inimesi sellisel viisil – mitte välimust, vaid südant. Püüdkem saada Kristuse- sarnaseks!

Grant Patterson (Indiana, USA)

PALVE:
Armas Jumal, anna meile silmi nägemaks inimeste tõelist väärtust. Aita neid näha nii nagu Sina, mitte nagu see maailm. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Hindan teisi nende sisu järgi.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KEDA OLEME ALAHINNANUD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.