Ülestõusmispüha

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Matteuse 28:1-10

Aga kui hingamispäev oli möödas ja hakkas juba koitma nädala esimese päeva hommikul, tulid Maarja Magdaleena ja teine Maarja hauda vaatama. (Matteuse 28:1)

Vanaduspuhkusel olles jääb mul enam aega looduses viibimiseks. Hommikustel jalutuskäikudel Sonora kõrbesse jäävad sageli silma kaljudel magavad sisalikud, samuti saguaaro kaktustel istuvad hiireviud, kes enne pikki õhulende oma tiibu soojendavad. Vahel püüab ka minu vana koer hommikupäikese käes tukastada. Tänane kirjakoht paneb mind küsima: „Mis sundis neid naisi varahommikul Jeesuse hauale kiirustama, et surnukeha salvida?“ Kas selleks oli üksnes vajaliku kombetalituse täitmine või ajendas neid Jeesuse ülestõusmise tõotus? Päikesetõus tõi neile selgust. Paljudes kirikutes algab pühapäev varahommikuse teenistusega. Päikesetõus meenutab Kristuse ülestõusmist ja pakub lisaks valgusele ja soojusele ka igavest lootust. See on ühine kõigil kristlastel – ta on üles tõusnud!

Doug Wingert (Arizona, USA)

PALVE:
Ülestõusnud Issand, tänu Sulle ülestõusmise eest. Kinnita meie usku, et võiksime lootusrikkalt tervitada iga päikesetõusu. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Uus päev toob uue lootuse.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KES VAJAVAD LOOTUST

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.