Füüsiline ja vaimulik toit

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Psalm 119:1-16

Kui mahe on su ütlus mu suulaele, enam kui mesi mu suule. (Psalm 119:103)

Mõned aastad tagasi jõudsin arusaamisele, et olen ülekaaluline, ning alustasin seetõttu dieedi- ja spordirežiimiga. Pidin kontrollima, kui palju ja mida ma söön. Mul tuli süüa vähem kooke, šokolaadi ja maiustusi ning rohkem salatit, puuvilja ja muid toitvaid sööke.

Ühel päeval andis naine mulle näksimiseks pähkleid. Mulle polnud kunagi varem pähklid meeldinud, kuid võtsin siiski peotäie ja sõin ära. Ma avastasin, et need maitsevad päris hästi! Mu maitsemeel oli aastatega muutunud. Avastasin, et puuviljad ja salatid, mida ma varem vältisin, on mulle nüüd meeldivad ja maitsvad. Ma ei himusta enam selliseid suupisteid nagu šokolaad ja muud maiustused.

Psalm 119 meenutab meile, et peaksime ihaldama Jumala sõna. Samamoodi, nagu seedime oma toitu, peaksime toituma Jumala sõnast. Toit, mida sööme, annab meile energiat, jõudu ja elu. Seega, kui loeme ja uurime Piiblit ning neelame loetut endasse, saame kristlastena iga päev kasvada.

Nüüd püüan oma toitumist kontrollida, valides rammusate ja rasvaste maiustuste ning magustoitude asemel tervislikumaid ja toitvamaid roogi. Samal viisil peaksime jälgima oma vaimulikku toitu. Nii, nagu peame võtma aega, et korralikult süüa, peaksime leidma aega, et seedida seda, mida Jumal meile ütleb, kui loeme Piiblit ja palvetame.

Mark Wallace (Suffolk, Inglismaa)

PALVE:
Kallis Isa, tänan Sind Sinu püha sõna, Piibli eest. Aita meil Sinu sõna seedida ja kasutada seda oma igapäevase vaimuliku energiaallikana. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Igapäevane koosolemine Jumalaga on hea vaimulik toit.

PALVE TULIPUNKT:
Rasvumisega võitlejad.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.