Ärge needke, vaid õnnistage

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 6:27-38

Õnnistage oma tagakiusajaid, õnnistage ja ärge needke! (Rooma 12:14)

Vahel tundub, et puutume iga päev kokku mõne keerulise inimesega – kas töökaaslase, naabri või pereliikmega. Me võime püüda neid vältida, nende üle kurta või isegi oma solvajale vastu astuda. Võime kulutada tohutult palju aega, lastes konfliktil mõne inimesega röövida endalt rõõmu ja energia.

Jeesus ütles: “Maailmas ahistatakse teid, aga olge julged: mina olen maailma ära võitnud.” (Johannese 16:33). Kristuses on meil rahu. Kui puutume kokku keerulise inimesega, võime meeles pidada, et me ei pea võtma “eeskujuks paha, vaid head!” (3. Johannese 1:11).

Ükskõik kui raske see ka ei tunduks, tuleb meil teisi õnnistada, sest Jumal õnnistab neid, kes õnnistavad. Selle asemel, et keskenduda kellegi negatiivsetele omadustele, võime leida kasvõi ühe joone, mida me selles inimeses imetleme või austame. Võib-olla on ta väga töökas, andekas muusik või hoolitsev vanavanem. Selle asemel, et teisi taga rääkida või nendega vaielda, võime nende eest palvetada. Me varjutame Jumala valgust, kui laseme vihal või tundetusel enda üle valitseda. Kui keskendume positiivsele ja pöördume palves Jumala poole, saab Jumala valgus meie kaudu paista.

Danielle J. Lang (Maryland)

PALVE:
Kallis Issand, aita meil õnnistada neid, keda meil on raske armastada. Õpeta meid nende eest palvetama. Palume Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Täna otsin Jumala sarnasust kõigis, keda kohtan.

PALVE TULIPUNKT:
Töökaaslased.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.