Kas mäletad, kui...?

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Psalm 107:1-9

Ole ainult valvel ja hoia väga oma hinge, et sa ei unustaks neid asju, mida su silmad on näinud, ja et need ei lahkuks su südamest kogu su eluaja. (5. Moosese 4:9)

“Kas mäletad, kui...?” Selle küsimuse esitasime oma vennatütrele tema 21. sünnipäeval, kui lugesime ette nimekirja 21 asjast, mida temast kõige enam mäletasime: tema esimene katse kooki küpsetada, tema esimene kohtamine, teise linna õppima minek ja palju muud. Pärast nimekirja ettelugemist naersid meie pere ja sõbrad lõbusate mälestuste peale. “Ma ei suuda uskuda, et te seda kõike mäletate!” ütles vennatütar meid kallistades ja tänades.

Nimekirjad on vahendid, mille abil pidada meeles olulisi fakte või sündmusi. Kohustuste nimekirjad meenutavad meile asju, mida meil teha tuleb; toidupoe nimekirjad aitavad meid poes; makstavate arvete nimekirjad aitavad meil eelarvest kinni pidada.

Nimekirjad võivad aidata meil usku tugevdada. See, kui paneme kirja need paljud viisid, kuidas Jumal meie elu on puudutanud, vaatame üle palvenimekirjad ja sissekanded vastatud palvete kohta ning paneme kirja piiblisalmid, mille üle mõtiskleme, võib meie vaimulikku elu rikastada. Need tegevused võivad meile meelde tuletada neid kordi, kui Jumala ligiolu oli meie jaoks eriliselt tähendusrikas.

Dorothea M. Love (California)

PALVE:
Kallis Isa, tänan Sind Sinu muutumatu ligiolu eest. Aita meil teistele Sinu imelistest tegudest rääkida. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
See, kui meenutame Jumala ustavust minevikus, aitab meil Jumalat tulevikus usaldada.

PALVE TULIPUNKT:
Perekonnad.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.