Kahtlused

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Markuse 9:14-29

Otsekohe hüüdis lapse isa: “Ma usun, aita mind mu uskmatuses!” (Markuse 9:24)

Paljudel piiblitegelastel Moosesest Toomaseni oli kahtlusehetki. Tänane kirjakoht räägib isast, kes tõi oma poja tervendamiseks Jeesuse juurde. Kui Jeesus ütles talle: “Kõik on võimalik sellele, kes usub,” vastas isa otsekohe: “Ma usun, aita mind mu uskmatuses!” Mõistan väga hästi sisemist segadust, mis pani isa tunnistama oma kahtlusi ja samas neis kahtlustes abi paluma.

Noore mehena oli mul periood, mil kahtlesin oma usus ja suhtes Jumalaga. Tol ajal sattusin ka paljudesse rasketesse ja stressi-rohketesse olukordadesse. Oma kahtluste tõttu mõtlesin, kas Jumal üldse tahab mind aidata. Sellele vaatamata ma palvetasin. Mäletan, et ükskord alustasin palvet sõnadega “Issand, ma ei suuda neist kahtlustest üle saada, kuid ma tulen Sinu juurde nendest hoolimata”. Iga kord, kui palvetasin, tundsin, et sain jõudu vastu pidada ja edasi minna.

Kahtlemine ei ole patt. Õigupoolest võib aus kahtlus olla lähtepunkt sügavamale usule. Kahtluse vastu aitab usaldamine ja palve. Jumal on alati olemas, nagu oma kahtlusperioodil avastasin. Meil tuleb vaid astuda esimene palvesamm, et leida rahu tema ligiolus.

Gale A. Richards (Iowa)

PALVE:
Kallis Jumal, kui meid vaevavad kahtlused ja koormab uskmatus, aita meil mitte loobuda. Tänan Sind, et oled alati meiega. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Hoolimata meie kahtlustest valib Jumal meid maailma teenima.

PALVE TULIPUNKT:
Pidada meeles, et Jumal on ligi.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.