Kasutatud asjad

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Kolossa 3:12-17

Teil tuleb [...] saada uueks oma mõttelaadilt ja riietuda uue inimesega, kes on loodud Jumala poolt elama tõe õiguses ja vagaduses. (Efesose 4:23–24)

Minu lapsepõlves kandsid lapsed kasutatud rõivaid: riideid, mis sageli olid nõelutud või paigatud ning mida varem olid kandnud vanemad õed ja vennad. Välja arvatud koolis, kirikus ja erilistel puhkudel, kandsin sageli riideid, mis olid mu vennale väikseks jäänud. Kandsin seda, mida vanemad mulle selga andsid. Mõned kasutatud riideesemed olid paremad kui teised.

Ka mu hoiakud, käitumine, uskumused ja arusaamad olid pärit teistelt – minu vanematelt ja muudelt eeskujudelt. Mõned neist olid head ja vastuvõetavad, teised aga mitte.

Kui suureks sain ja elatist teenima hakkasin, loobusin oma luitunud kasutatud rõivastest, ostsin endale uued riided ja otsustasin ise, mida kanda.

Sel imelisel päeval, mil palusin Jeesuse enda ellu, sorteerisin palves oma vaimulikke ja käitumuslikke teistelt saadud arusaamu ning palusin Jumalal võtta ära mu määrdunud, katkised ja hävitavad käitumisviisid, uskumused ja hoiakud ning riietada mind uueks Vaimus.

Keith Honeyman (Lääne-Kapimaa, Lõuna-Aafrika)

PALVE:
Kallis Issand, palun anna meile andestust, jõudu ja armu panna kõrvale kahjulikud hoiakud, kõned ja teod. Ehi meid usu ja armastuse säravate rõivastega. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Täna võtan aega mõelda, enne kui räägin või tegutsen.

PALVE TULIPUNKT:
Valmisoleku pärast muuta oma hoiakuid.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.