Tuhkapäev

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Jesaja 58:1-12

Jumal ütles: “Eks ole ju mulle meeldiv paast niisugune: päästa valla ülekohtused ahelad […] Eks see ole murda oma leiba näljasele ja viia oma kotta viletsad kodutud?” (Jesaja 58:6–7)

Olen paastuajast alati mõelnud kui ajast, mil paastutakse, see tähendab loobutakse millestki, kas lõunasöögist või mõnest igapäevasest meeleheast nagu komm või kohv. Minu kirikus küsitakse tavaliselt: “Millest sa paastuajal loobud?” Ma ei olnud kunagi mõelnud, et paastuajal võiks midagi muud teha, kuni lugesin ühel hommikul ülaltoodud kirjakohta Jesaja raamatust, ning tol samal hommikul sain selle kirjakoha kohta jumaliku õppetunni.

Kui sõitsin autoga tööle, märkasin tiheda liiklusega ristmikul seismas kulunud riietega habetunud meest. Ta hoidis käes silti, millele oli kirjutatud: “Olen kodutu veteran, vajan abi!” Mulle tulid kohe meelde Jesaja sõnad selle kohta, millist paastu Jumal soovib: murda oma leiba näljasele ja viia oma kotta viletsad kodutud. Aitasin seda meest, nagu mul võimalik oli.

Sellest päevast peale pean paastu uut moodi. Nüüd on mul paastuajal millestki loobumise asemel kombeks anda midagi kellelegi, kes on puuduses.

Edward L. Kelly Jr. (Iowa)

PALVE:
Kallis Issand, aita meil sel paastuajal iseendast kaugemale vaadata ja anda neile, kes kannatavad puudust. Palume Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kui paastume, aitab Jumal meil mõista neid ja sirutuda nendeni, kes on puuduses.

PALVE TULIPUNKT:
Minu kogukonna kodutud.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.