Valguse poole

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 24:13-35

Alguses oli Sõna [...] Mis on tekkinud tema kaudu, oli elu, ja elu oli inimeste valgus. (Johannese 1:1, 3–4)

Poisipõlves küttisime noorema vennaga öösiti meie Indiana lõunaosas asuva kodu lähedal metsas pesukarusid. Ühel pimedal ja pilvisel ööl unustasime kompassi rihtida. Umbes tunni ajaga olid meie kaks jahikoera nii kaugele jooksnud, et kui me neile järele jõudsime, olime eksinud. Me ekslesime sügaval metsas, püüdes leida tagasiteed auto juurde. Lõpuks tuli meile meelde, mida isa oli meile ükskord õpetanud: “Kui te öösel ära eksite, ärge hakake ringi ekslema. Vaadake enda ümber ja püüdke leida kauguses mõni tuluke. Minge valguse poole ja see juhatab teid ohutusse kohta.” Nii me siis tegimegi.

Ka meil kristlastena kaob mõnikord suunataju. Nagu kaks jüngrit Emmause teel, võime araks lüüa, kui Jeesuse silmist kaotame. Kõik, mida jüngrid vajasid, oli väike tuluke, mis nende elule jälle õige suuna annaks. Kui Jeesus oli neile ennast ilmutanud, sai nende usk uuendatud. Nad ütlesid: “Eks meie süda põlenud meie sees, kui ta teel meiega rääkis ja meile kirju selgitas?”

Valgus, mida nad vajasid, oli sõnades, mida Jeesus neile rääkis. Alati, kui oleme hädas ja eksleme selle elu pimeduses, võime otsida Kristust Tema öeldud sõnadest Piiblis ning kõigist ja kõigest enda ümber.

Terry R. Tuley (Tennessee)

PALVE:
Oo Jumal, aita meil näha Sinu valgust oma igapäeva-elus. Aita meil valida suund, mis viib meid Sinule lähemale. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Täna otsin enda ümber Jumala valgust.

PALVE TULIPUNKT:
Vennad.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.