Ülestõusmispüha

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese evangeelium 11:17-26

Jeesus ütles talle: „Mina olen ülestõusmine ja elu. Kes minusse usub, see elab, isegi kui ta sureb. Ükski, kes elab ja usub minusse, ei sure alatiseks. Kas sa usud seda?” (Johannese evangeelium 11:25-26)

Kui Jeesus äratas Laatsaruse surnuist, siis oli selge, et ühel päeval ta ikkagi sureb. Laatsaruse elu sai taastatud sellisena, nagu see oli varem. Me ootame tavaliselt, et Jumal tooks tagasi meie armastatu, parandaks meie suhted, annaks tagasi töökoha jne. Meie palve kõlab: „Jumal, anna mulle tagasi elu, mis mul varem oli!”

Vestlus Jeesuse ja Laatsaruse õdede vahel näitab, et loo sõnum on pigem neile, kes surmaga leppima peavad. Jeesuse tõotus neile on ülestõusmine. Siin on erinevus. Mu sõber rääkis oma kogemusest, mis leidis aset seitse kuud pärast tema vähki põdenud naise surma. Sõber mõistis, et Jumal soovis anda talle rahu, kuid tal oli raske sellega leppida. Kust leida rahu, kui ta endiselt igatses abikaasa järele. Mõni aeg hiljem andis ta järele ja tajus uut lootust. Ta ütles: „Kuni ma vastu seisin, ei suutnud ma näha enda jaoks uusi võimalusi.”

Lihtsam on oodata lihtsalt elustamist, et Jumal annaks tagasi sellesama endise elu.

Jeesus aga ütleb: „Mina olen ülestõusmine ja elu.” See pole lihtsalt elu taastamine, vaid muutmine. Surm võtab elu, kuid Jumal annab uue elu. Kristus on ülestõusmine ja elu!

Rob Fuquay (Indiana)

PALVE:
Elav Jumal, täname Sind ülestõusmise eest. Aita meil vastu võtta uus elu, mille Sina kingid! Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal pakub meile igal päeval uut elu.

PALVE TULIPUNKT:
Vähihaigete perekonnad

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.