Kena õpetaja

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Galaatlastele 3:26-29

Tõesti, ma ütlen teile, kes iganes Jumala riiki vastu ei võta nagu laps, ei saa sinna. (Markuse 10:15)

Teises klassis sai mu poeg klassijuhataja, kes ei kuulunud valgesse rassi. Mõned päevad pärast kooli algust küsisin pojalt, mida ta õpetajast arvab. Ta vastas, et õpetaja on hea. Püüdsin veel uurida ja küsisin, kuidas õpetaja välja näeb. Poeg ei viidanud õpetaja rassile, kehakasvule või juuste värvile, vaid vastas lihtsalt, et õpetaja on kena.

Sellest jutuajamisest tegin järelduse, et minu pojal pole mingeid rassilisi eelarvamusi, küll aga märkasin probleemi iseenda juures. Eelarvamused kujunevad aegamööda ja ma hakkasin palvetama, et mu poeg ei õpiks neid minu käest. Sellest ajast on möödunud ligi 40 aastat. Minu poeg töötab edukalt rahvusvahelises ettevõttes, kus tal tuleb iga päev suhelda eri kultuuridesse ja rassidesse kuuluvate inimestega. Olen tema üle uhke. Jumal vastas mu palvetele poja kasvatamisel. Ta aitas mul ületada isiklikud eelarvamused ning mõista ka seda, mida tähendab tegelikult otsida Jumala riiki lapse kombel.

Jeff Abram (Florida)

PALVE:
Armas Jumal, aita meid näha kõiki inimesi Sinu lastena, pidades silmas eelkõige nende iseloomu ja väärtustades meie erinevusi. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal õnnistab neid, kes otsivad Jumala riiki lapse kombel

PALVE TULIPUNKT:
Need, kes püüavad vabaneda rassilistest eelarvamustest

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.