Vastupidavus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Heebrealastele 12:1-6

...jookskem püsivusega meile määratud võidujooksu! Vaadakem üles Jeesusele, usu alustajale ja täidesaatjale... (Heebrealastele 12:1-2)

Keskkoolis kuulusin krossijooksu meeskonda, kes pidi treenima paljajalu rannal joostes. Olime veel kogenematud ja treeneri meetod tekitas meis pahameelt. Liivas joosta oli vaevaline ja kiirust polnud üldse võimalik saavutada. Meie kiirenduste ajad olid treeningutel kehvad, kuid me arenesime väga vastupidavaks. Tegelikult me hädaldasime üksnes esimeste võistlusteni, sest siis saavutas meie meeskond teiste ees hiilgava võidu. Raske pingutus paljajalu pehmes liivas joostes õpetas meid tähele panema iga oma sammu, taastama vajadusel kiiresti tasakaalu ning kannatustele vaatamata edasi pressima. Kui jooksmist raskendavat liiva polnud enam takistamas, siis oli joosta kerge ja võit oli meie.

Vahel kaotame julguse, kui Jumal laseb sellistel takistustel meie ellu tulla. Me hakkame kurtma ja hädaldama, kuna ei mõista, et Jumal ei soovi meid kahjustada, vaid üles ehitada. Kannatused võivad meid tugevamaks muuta sel juhul, kui me usaldame Jumala tarkust, pingutame edasi ning jätkame oma jooksu raskustele vaatamata.

Kathy Thomas (Florida)

PALVE:
Armas Issand, täname Sind tarkuse ja ustavuse eest, mis annab meile jõudu eluraskustega silmitsi seistes. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal annab vastupidavuse

PALVE TULIPUNKT:
Need, kes vajavad julgustust

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.