Veres on elu

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Hesekiel 36:25-27

Nüüd aga Kristuses Jeesuses olete teie, kes te varem olite Jumalast võõrdunud, saanud lähedaseks Kristuse vere läbi. (Efeslastele 2:13)

Mõned aastad tagasi töötasin õena kardioloogia osakonnas. Osalesin sageli mitmesugustel protseduuridel, millega raviti eluohtlikus seisundis südamehaigeid patsiente. Kõige enam tekitas minus imetlust see, kui juba osaliselt surnud süda taas ellu ärkas pärast arteris olnud ummistuse eemaldamist. Vabastatud arteri kaudu südamesse tulvav veri äratab seiskunud südamelihase värske hapnikuga taas ellu. Süda, mis alles äsja meenutas pigem kivi kui elusat organit, muutub aktiivseks ja hakkab pumpama verd patsiendi keha kõikidesse organitesse. Kui artereid ei avataks, saabuks sellises seisundis kiiresti surm. Nähes patsientide tagasipöördumisi ellu pärast vereringe taastamist, tuli mulle meelde kirjakoht 3Ms 17:11: Sest liha hing on veres, ... sest veri lepitab temas oleva hinge tõttu.

Hesekieli raamat räägib (Hs 36:26) sellest, et Jumal kõrvaldab kivise südame ja annab asemele lihase südame. Piltlikult öeldes varustas Jumala Vaim minu kivist südant Jeesuse verega, mis andis mulle igavese elu. Mu süda ärkas ellu ja mul on uus elu nii siin kui igavikus koos Kristusega.

Deanne Ruedemann (Texas)

PALVE:
Armas Jeesus, täname Sind, et elustad meie südameid oma Püha Vaimuga. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Igavese elu vägi on Jeesuse veres

PALVE TULIPUNKT:
Südameveresoonte kirurgid

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.