Vabandused

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese 5:1-9

Kui Jeesus nägi teda seal lamamas ja sai teada, et ta on juba nii kaua aega haige, küsis ta temalt: „Kas sa tahad terveks saada?” Haige vastas talle: „Isand, mul ei ole kedagi, kes mind aitaks tiiki, kui vesi hakkab liikuma. Sellal kui mina olen alles teel, astub mõni teine sisse enne mind.” (Johannese 5:6-7)

Jeesus nägi selles loos meest, kes oli põdenud juba 38 aastat. Ta oli olnud lootusrikas paranemise suhtes, kuid vajas sõpra, kes oleks ta tervendavasse vette aidanud. Siis kohtas ta Jeesust, kes esitas lihtsa küsimuse: „Kas sa tahad terveks saada?” Mees ei vastanud hüüatusega: “Muidugi tahan!” Ta hoopis selgitas, miks tal polnud siiani õnnestunud terveks saada. Ka meie võime leida selgitusi või vabandusi oma ebaõnnestumistele. Meil on lugematuid põhjendusi, miks me ei saa Jumalat järgida. Näiteks mina olen end vabandanud ajapuuduse, rahapuuduse ja koguni julguse puudumisega. Sageli me ei suuda ette kujutada, mil viisil võib Jumal meid muuta. Tänases kirjakohas kuulas Jeesus mehe selgitused ära ning tegi ta sealsamas terveks. Kui tuleme oma palvega Jeesuse ette, siis võime vabandused julgelt kõrvale jätta ning alustada koos temaga teekonda, mis ületab oma erakordsusega meie kujutlusvõime.

Stephanie Marker (Missouri, USA)

PALVE:
Armas Jumal, täname Sind meie ärakuulamise eest ning võimaluse eest muutuda viisil, mida me ei oska ettegi kujutada. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal kutsub meid kannatlikult endale lähemale

PALVE TULIPUNKT:
Need, kelle usk on nõrk

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.