Looming

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Moosese raamat 1:20-27

Ja Jumal lõi inimese oma näo järgi, Jumala näo järgi lõi ta tema, ta lõi tema meheks ja naiseks. (1. Moosese raamat 1:27)

Honolulu loomaaias köitsid meie tähelepanu mitme-sugused põnevad linnud. Mõnel olid punased põsed ja näis, nagu paneks miski neid punastama; puude otsas häälitsevad papagoid paistsid silma suure värvikirevusega ja ühe sinise linnu pealagi meenutas kübarat. Nähtu pani mind mõtlema inimese jumalanäolisuse üle. Inimesed matkivad riietuses sageli linnuriigis levinud värve, me elame mööbli keskel, mis on tehtud Jumala loodud puudest ja taimedest, me kaunistame eluruume loodusvaadetega jne. Kui juhtun liiga palju telerit vaatama või sotsiaalmeedias aega viitma, haarab mind rahutus. Kui aga maalin mõne pildi või teen oma perele maitsva lõunasöögi, tunnen meeldivat rahulolu. See viitab tõsiasjale, et Jumal on loonud meid loomingulisteks olenditeks. Me oleme õnnelikumad, kui teeme seda, milleks Jumal meid on loonud – olgu see muusika, aiapidamine, käsitöö või mistahes muu tegevus. Jumal on loonud hiiglasliku maailma ja kinkinud meile lugematu hulga võimalusi ennast loominguliselt teostada.

Janet Asbridge (Washington, USA)

PALVE:
Armas Jumal, anna meile häid mõtteid ja julgust kasutada loomingulisust, mille oled meile kinkinud – et meie endi ja teiste elu oleks viljakam. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal on loonud mind loominguliseks.

PALVE TULIPUNKT:
ET KASUTAKSIME OMA ANDEID

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.