Ohver

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese 15:9-17

Sest nõnda on Jumal maailma armastanud, et ta oma ainusündinud Poja on andnud, et ükski, kes temasse usub, ei hukkuks, vaid et tal oleks igavene elu. (Johannese 3:16)

Mõni aeg tagasi olime abikaasaga õhtusöögil koos ühe tuttava abielupaariga. Jutt läks usuküsimustele ja too naine tunnistas, et tal puudub isiklik suhe Jumalaga. Põhjuseks tõi ta raske liiklusõnnetuse, milles hukkusid tema isa ja vend. Miks Jumal lubas nende perele osaks saanud kannatusi? Ma vastasin, et kahe lapse isana suudan ma ette kujutada põhjatut valu, mille see kaotus põhjustas, kuid järgnevatel päevadel ei saanud ma siiski lahti küsimusest: “Kuidas kirjeldada Jumalat neile, kes midagi sellist on läbi elanud?” Ma tean, et Jumal pole ükskõikne meie kannatuste suhtes. Talle on tuttavad inimlik valu ja surm. Kuidas seda aga selgitada? See, et Jumal ohverdas oma Poja meie pattude eest ning koges kaotusevalu, kinnitab tõsiasja, et ta mõistab meid ja leinab koos meiega. Vahest aitavad valusad kogemused paremini mõista Jumala armastuse sügavust.

Enric Ainsa i Puig (Aragon, Hispaania)

PALVE:
Armastav Jumal, aita meid mõista Sinu armastust, et oskaksime jagada lootust kannatavatele kaasinimestele. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Ka kannatustes mõtlen Jumala armastusele.

PALVE TULIPUNKT:
ET OLEKSIME VALMIS INIMESI KUULAMA

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.